Skip Navigation LinksRecepten

Zwitserse kaasfondueKaasfondue.jpg


Benodigdheden voor 2 personen:


- 1 grote teen knoflook, gehalveerd
- 1,5 theelepel maïzena
- 2 dl droge witte wijn
- ongeveer 400 gr harde smeltkazen geraspt
- (eventueel) 3 eetlepels kirsch
- vers gemalen zwarte peper
- stukjes stokbrood om mee te dopen

Bereidingswijze :

Wrijf de binnenkant van een caquelon of hoge pan in met de snijkant van het ​​knoflookteentje. U kunt de knoflook ook fijnhakken en in de pan leggen.
Meng de maïzena in een kommetje met 3 eetlepels wijn. Zet dit apart. Giet de overige wijn in de pan. Verhit de wijn heel langzaam. Wanneer deze warm wordt, voegt u in kleine beetjes de geraspte kaas toe. Blijf het mengsel al roerend verhitten tot het net niet begint te koken  Roer het maïzena-mengsel er geleidelijk door tot een mooie egale massa ontstaat. Voeg als laatst de peper en de kirsch toe.

Houd de fondue warm op een rechaud en eet het samen met stukjes brood.

Eventueel de fondue verrijken met verse bieslook, uitgebakken spekjes of een gefruit sjalotje. Daarnaast kan de fondue ook met stukjes (rauwe) groente en/of kipfilet gegeten worden.