Buitenlandse kaas
 

In onze winkel hebben wij een ruim gesorteerd buitenlandse kaas assortiment. We streven ernaar om naast de traditionele kaassoorten vooral specialtiteiten te voeren, dat wil zeggen dat u bij ons kaas kunt vinden die niet in de supermarkt ligt en andersom. Waarom een standaard assortiment voeren, terwijl er nog zoveel andere mooie speciale kaassoorten zijn, die vaak nog ambachtelijk bereid worden in de vele landen om ons heen.
  
Denk maar eens aan al die lekkere kaassoorten uit Frankrijk, maar ook België, Italië, Spanje, Portugal, Denemarken, Zwitserland en Engeland. Veel specialiteiten hebben wij standaard in ons assortiment, maar geregeld proberen wij nieuwkomers te introduceren door u als consument te laten proeven en kennismaken. Gewoon omdat er zoveel kaassoorten bestaan, die wij u niet willen onthouden. Het is voor ons een uitdaging om u als consument eens een stapje verder te laten gaan dan het standaard stukje Brie.
U kunt ons dus gerust om advies vragen bij het samenstellen van een kaasplateau!

Ons assortiment buitenlandse kaas is onder te verdelen in verschillende groepen:

- Blauwader kazen (Roquefort, Bleu d'Auvergne, Blue Stilton en Gorgonzola)
- Witschimmelkazen (Brie, Camembert, Brillat Savarin, Coulommiers)
- Gewassen korst kazen (Epoisses, Oudwijker Fiore, Taleggio, Doruvael)
- Geitenkazen (Pont de Pierre, Alta Langha, Crottin,Kardistel)
- Harde (berg)kazen (Gruyere, Manchego, Tomme de Savoie, Morbier, Parmesan)

Doorgaans geven wij het advies om uit de verschillende groepen een kaassoort te kiezen, wanneer u een gevarieerd plateau wilt samen stellen. Mocht u er toch niet uitkomen dan helpen wij u graag verder door middel van advies en de mogelijkheid tot proeven in de winkel